Uitleg wettelijke regels België en Nederland huren

Prijs attractie:

Afhalen
0,- ex. btw
Voeg toe aan offerte
De getoonde prijzen zijn exclusief 21% BTW en eventuele transportkosten van € 0,85 (excl. BTW) per kilometer. Voorrijkosten bedragen € 20,00 (excl. BTW) bij leveringen onder de € 400,00 (excl. BTW).
Attractieverhuur Wettelijke regels Nederland en België
Wij als verhuurbedrijf gaan u bij de hand nemen om eenvoudig de verplichte regels uit te leggen.
Wij als attractieverhuurder van attracties en luchtkussens , hebben de verplichting om de producten die wij leveren te voorzien van certificaten en keuringen die noodzakelijk zijn.
Wat is het verschil tussen attracties en luchtkussens
Attracties:Dit zijn toestellen die een aangedreven moter hebben. Met deze aangedreven moter word de deelnemer voortbewogen , bijvoorbeeld: Draaimolen, Zweefmolen, Bungee trampoline, Rodeostier. Deze attracties hebben een verplicht RAS nummer deze wordt door ons aangeleverd. U kunt de RAS nummers rechtstreeks op onze website van ieder product downloaden, deze staat onderaan de pagina bij Praktische tips en instructies.
Luchtkussens/springkussens: Zijn opgeblazen luchtobjecten waar vanuit mag worden gegaan dat er kinderen op gaan spelen. Bijv: de luchtkussens die kleine bulten als springvlak hebben en of onderdelen waar kinder tegen springen en of klimmen. Al deze springkussens hebben de verplichting een type certificaat en een gebruikshandleiding. Deze kunt u rechtstreeks van onze website downloaden, en staan onderaan de productpagina bij praktische tips en instructies.
Uitzonderingen sport en spel: Er zijn ook luchtobjecten die niet onder een noemer te plaatsen zijn, maar het dichts bij sport en spel kunnen worden ondergebracht. Bijv: Bumperbal, waterbal, skippy slang, wereldbal. Dit zijn artikelen die wel door lucht gevuld zijn , maar niet onder de luchtkussens of attracties behoren. Wel dient u de handleiding te gebruiken om te zorgen dat de regels in deze handleiding worden opgevolgd en alleen dienen te worden gebruikt waarvoor het bedoelt is. Mocht het product geen verplichte keuring nodig hebben kunt u deze voorwaarde op onze website onderaan bij praktische tips en instructies downloaden.
Verankeren:
Alle luchtkussens die buiten worden geplaatst zijn verplicht om vast gezet te worden.
in of aan de grond, met grondankers.
aan contragewicht, zoals watertanks of betonblokken.
Verankeren luchtobjecten Binnen: Alle luchtobjecten die niet verschuiven, hoeven niet verankerd te worden. Echter er zijn uitzonderingen: hogere objecten. Hier altijd advies vragen per mail, zodat u gewaarborgd bent van juiste afspraken.
Verankeren op verschillende ondergrond:
Ondergrond gras en grond: Ankers worden geleverd door AttractieverhuurDe Toren.
Ondergrond strand: Ankers zullen worden geleverd door Attractieverhuur De Toren deze zijn langer als standaard, doordat strandzand een lose structuur heeft.
Ondergrond beton: Huurder besteld of regeld beton of watertanks, ook te huur bij Attractieverhuur De Toren.
Ondergrond kunstgras: Huurder besteld of regeld beton of watertanks, ook te huur bij Attractieverhuur de Toren.

Begeleiding/Toezicht:
Bij begeleiding van een luchtkussen word verwacht:
Dat men de handleiding heeft gelezen, zodat deze de werking en plaatsing kussen kan controleren, deze word geleverd door Attractieverhuur De Toren.
Dat de begeleider/toezichthouder de deelnemers veilig kan begeleiden.
Zorg dat groepjes van dezelfde leeftijd gelijktijdig spelen.
Controleer op hardheid van het kussen en luchtpomp.
Controleer het kussen ieder 1/2 uur aan binnenzijde op schade.
Zorg voor goede sfeer en bij pest-gedrag onmiddelijk ingrijpen.
Als begeleider, niet des-geïnteresseerd en hangend op kussen liggen.
Nooit het luchtkussen onbeheerd achter laten zolang deze opgeblazen is.
Veiligheidshesje aantrekken zodat je ook zichtbaar bent als verantwoordelijk.
Veiligheidsmatten
Indien de luchtkussens op verharde grond staan is het noodzakelijk dat de in en uitstap word voorzien van veiligheidsmatten.Hoeveel is afhankelijk van de grote van het kussen, hierin zullen wij u graag van advies voorzien.De veiligheidsmatten kunnen evt bij Attractieverhuur De Toren worden gehuurd.